Wednesday, February 08, 2012

Salicornia europaea

Salicornia europaea dry plants.

  Salicornia is a genus of, nearly 60, succulent, halophyte (salt tolerant) plants that grow in salt marshes and beaches, most of which are highly edible. They are divided into two main categories: the perennial Salicornia and the annual Salicornia. Common names for the genus include glasswort, pickleweed, and marsh samphire. The ashes of glasswort plants yield soda ash, which is an important ingredient for glassmaking and soapmaking.
Salicornia europaea is a commonly harvested European salicorn, also known as sea asparangus due to its taste and its use as a food garnish or a pickled vegetable. This wind pollinated, annual, plant turns into red and purple hues in late summer and autumn.
Salicornia patula seems to be a very similar species ...
________________________________________________________________________

  Το γένος Salicornia περιλαμβάνει περίπου 60 σαρκόφυλλα αλόφυτα (φυτά που προτιμούν αλμυρά εδάφη), τα οποία είναι εδώδιμα και φυτρώνουν σε υδροβιότοπους, αλυκές, και σε παραλίες. Χρήσιμη είναι η διάκρισή τους σε δύο κατηγορίες: τα μονοετή και τα πολυετή είδη. Οι στάχτες από την καύση ειδών αυτού του γένους (glassworts) παράγει ανθρακικό νάτριο, που είναι συστατικό στοιχείο στην παραγωγή σαπουνιού και γυαλιού.
Η Salicornia europaea είναι γνωστή ως το σπαράγγι της θάλασσας εξαιτίας της γεύσης του και της χρήσης του ως συνοδευτικό ή ως πίκλες. Αυτό το μονοετές φυτό, που γονιμοποιείται από τον άνεμο, αλλάζει χρώμα στα τέλη καλοκαιριού με φθινόπωρο, και αποκτά υπέροχους τόνους του κόκκινου και του μώβ.
Η Salicornia patula μοιάζει να είναι ένα παρεμφερές είδος ...


The fresh shoots of Salicornia europaea make excellent pickles. 

No comments:

Post a Comment